KPN Glasvezel

De Organisatie
KPN is medio 2007 onder de naam KPN Glasnet begonnen met het aanleggen van glasvezel-netwerken. Later is naam gewijzigd van KPN Glasnet in KPN Glasvezel. Op de netwerken van KPN Glasvezel worden diensten aangeboden door diverse partijen als KPN, Solcon, Lijbrandt en XS4ALL.

Het Nederlandse kabel- en telefonienetwerk wordt de komende jaren stap voor stap vervangen door glasvezel. Glasvezel is nu economisch aantrekkelijk en het voorziet in een toekomstig vast netwerk met
ongekende bandbreedtes. Glasvezel verschaft het grote Nederlandse publiek toegang tot nieuwe dimensies
in connectiviteit.

De vraag
Essentieel voor succes is de beschikbaarheid diensten en toepassingen die gebruik maken van de specifieke eigenschappen van glasvezel, te weten hoge snelheid, feitelijk onbeperkte capaciteit in bandbreedte en het laagdrempelig kunnen ontsluiten van lokale diensten en doelgroepen. Dit alles in een valide en renderend businessmodel.

De vraag luidde:
Op welke wijze kan KPN optimaal inzicht krijgen in mogelijke diensten en het model waarin deze diensten aangeboden kunnen worden?

De oplossing
In de vorm van een operationeel ‘visie-platform’ is een omgeving gerealiseerd, met daarin opgenomen voorbeelddiensten (reeds operationele diensten en mogelijk te ontwikkelen diensten).
Dit ‘visie-platform’ is beoordeeld door betrokken partijen en waar nodig aangescherpt om de juiste discussievoering optimaal op te starten en te faciliteren.

Het ‘visie-platform’ is ingezet in diverse overlegsessies, als leidraad voor discussie en het concreet krijgen van doelstellingen en aanpak.

 


   Expertise gebieden Define Design Deliver Member of:
 


technology      design
Copyright 2007 - 2012 Resulture BV. Alle rechten voorbehouden